+46-31-554545 [email protected]

Efter den här våren och sommaren är det många som undrar hur världen kommer att se ut i framtiden, inte minst alla företag som kämpar. En sak är emellertid säker; framtiden är oförutsägbar och det går inte att kontrollera omvärlden.

Så hur bör man gå till väga för att driva sitt företag och se till så att det kan växa i framtiden?

Vi på Digital Brain Nordic rekommenderar våra kunder att de ska fokusera på det som de är bra på och kan kontrollera – sitt företag, sin verksamhet och sina data. Många av våra kunder sitter på mycket data, men får inte ut den fulla potentialen som denna kan ge därför att deras egna data kan inte skalas ut i marknaden de verkar på. Genom att utgå från ens data, genom att organisera den samt matcha den mot marknadsdata, finns det goda möjligheter att få nya perspektiv och insikter, vilket är nyckeln till tillväxt.

Varför är data så viktigt för tillväxt?

En gedigen analys av kunddata kan ge en större förståelse för vem kunden är dvs. vilka intressen de har, hur de beter sig, och hur man som företag kan nå ut till dem på bästa sätt. Flera av våra kunder säger att de har fått vilka marknadssegment som är viktigast för deras affärer och även vad de bör göra för att attrahera nya kunder som liknar dessa viktiga segment. Med en full förståelse av de kunder som företaget har idag, kan man veta hur man ska göra för att få fler kunder som agerar på liknande sätt, och därigenom växa som företag. Data ger dessa insikter, och insikterna leder till tillväxt. Forskning visar dessutom att företag som förlitar sig på insikter som dessa har en betydligt högre genomsnittlig tillväxt och resultat.

Att utgå från data och insikter är dock en inte självklarhet för alla företag. Många företag har fortfarande idag ingen stark datakultur och därmed blir inte data en grund som företaget baserar sina beslut på. Med den stora potential som data har bör det vara av hög prioritet för alla företag att implementera databaserade beslutsprocesser och använda insikterna som dessa data ger i hela verksamheten, framförallt när omvärlden är alltmer osäker som just nu.

Framtiden är osäker och oförutsägbar, men när tiderna är tuffare så blir det viktigare att arbeta smartare. Om marknadsbudgetarna dras ner så är det viktigt att pengarna spenderas rätt. En satsning på kunskap, data och insikter är ett bra sätt att bli både smartare och effektivare, så se till att försäkra företagets tillväxt med data.

Strategic Audience Map är en tjänst som matchar intern data mot marknadsdata i form av Mosaic™ Livsstilar – den ledande marknadssegmenteringen i Norden. Strategic Audience Map analyserar din webbtrafik, dina digitala kampanjer och dina kunder på ett enkelt och smidigt sätt, och skapar insikter som ni kan använda i er marknadsföring och kundaktiviteter.