Rättvis marknadsföring är framtiden för marknadsföringsindustrin

Rättvis marknadsföring är framtiden för marknadsföringsindustrin

Ett Göteborgsbolag vill utmana den traditionella mediebyråaffären med den nya tjänsten SAM. Genom att frångå konsulttimmarna och leverera byråns tjänster på nya och mer integrerade sätt, till fast pris, kommer branschen att förändras i grunden säger VD Martin Bergqvist. 

Genom att dessutom inkludera tjänster som vanligtvis levereras av flera olika typer av byråer, i en och samma plattform, så kommer traditionellt dyra konsulttjänster att bli tillgängliga för mindre bolag till fast pris i stället. Det innebär att fler bolag kommer att få förutsättningar att driva tillväxt och bli mer konkurrenskraftiga i en allt tuffare marknad. 

Sverige har alltid legat framkant när det gäller digital transformation så det är snudd på ofrånkomligt att ett svenskt bolag utmanar en hel bransch. Min vision är att skapa en tjänst som gör marknadsföring rättvisare. Vi säger varje dag att vi ser en värld där marknadsföring är rättvis och tillgänglig för alla, där vi ger alla möjligheten att lyckas. Ett stort mål men jag vet att vi kan nå dit genom att utmana, innovera och våga testa nya affärsmodeller i en traditionell bransch som hittills förlitat sig på konsulttimmar, säger Martin.

Om något blir mer lönsamt ju krångligare det är så är det osannolikt att man jobbar aktivt med att förenkla. Enkelhet, transparens och förutsägbara kostnader är jag övertygad om är ledstjärnan som branschen behöver.

Genom att fokusera på transparens och integritet så kommer vi att kunna förflytta marknadsföringen in i ljuset, göra det grumliga kristallklart och annonseringen mer rättvis för de som investerar i den. Genom att inte jobba med 3:e parts cookies så hjälper vi marknadsförare att framtidssäkra sin annonsering och hitta nya metoder att jobba integritetssäkert i det nya marknadsföringslandskapet.

Vår senaste kampanj som vi kallar “Rättvis marknadsföring” fokuserar på dessa saker, och vi gör det på ett sätt som är kaxigt och kanske lite provocerande. Det kommer säkert skava med någon, men vi kan stå för den därför att jag vet att det vi säger är sant. Jag och mina kollegor har hört från kunder och kollegor i branschen som sagt det vi säger i kampanjen. 

Jag tycker att alla branscher som blivit bekväma med sin affärsmodell och position bör utmanas av bolag som ser den på nytt sätt och framför allt med ett nytt tankesätt. Innovation uppstår sällan inifrån, det krävs ett utifrånperspektiv för att skapa disruption, avslutar Martin.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *